Somon picant cu salata de cuscus

Printeaza

Somon picant cu salata de cuscus: din: file de somoc, portocala, ulei de masline, harissa, cuscus, castravete, patrunjel, fulgi de migdale.
Ingrediente: Somon_picant_cu_salata_de_cuscus

  • 2 fileuri de somon fără piele
  • coaja rasă şi zeama de la 1 portocală
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1-2 linguriţe de harissa
  • 100g de cuşcuş
  • 1/2 castravete, tocat fin
  • 1 ceapă roşie mică, tocată fin
  • 1 legătură mică de pătrunjel, tocat sau 1/2 de mână de mentă
  • 1 lingură fulgi de migdale, prăjiţi

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C şi aranjează somonul într-un vas termorezistent adânc. Combină zeama de portocală cu uleiul şi harissa, apoi toarnă acest sos peste somon şi dă-l la cuptor 10-12 minute, până când peştele se rupe uşor, dar este încă umed.

Intre timp, pune cuşcuşul într-o oală, împreună cu coaja rasă de portocală, 200ml de apă şi puţină sare. Fierbe-l până când apa începe să clocotească pe marginile oalei, apoi acoperă-l şi stinge focul.

După 5 minute, transferă cuşcuşul într-un bol, adaugă castravetele, ceapa, pătrunjelul şi migdalele şi amestecă totul pentru a-l servi cu somonul şi zeama picantă lasată de acesta.

Somon picant cu salata de cuscus

Somon_picant_cu_salata_de_cuscus

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.