Somon in pergament cu visine

Printeaza

O reteta de somon in pergament cu visine din: somon, jambon, visine, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Somon in pergament cu visine

  • 4 bucati somon
  • 8 felii jambon crud uscat
  • 150 g visine
  • 1 lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Presăraţi fiieul de somon cu sare, piper şi coajă de lămâie rasă. îm­pachetaţi fiecare bucată în câte 2 felii de jambon. Puneţi pacheţele­le astfel formate pe câte un pătrat de hârtie pergament, cu latura de 20cm. Spălaţi vişinele, scoateti-le sâmburii şi repartizaţi-le în mod egal în cele 4 pacheţele.

Puneţi şi câte un căţel de usturoi şi stropiţi totul cu câte 1 lingură ulei şi 1 linguriţă zeamă de lămâie. Potri­viţi de sare şi piper, după gust, şi împachetaţi hârtia, astfel încât să nu curgă conţinutul pachetului. Puneţi pacheţelele astfel pregătite într-o tavă, în cuptorul încins.

Coaceţi la foc potrivit spre mare circa 30-40 de minute. După ce le scoateti din cuptor, lăsaţi-le câteva minute să se răcească, apoi desfaceţi-le şi serviţi-le calde. Atenţie la aburul fierbinte, când desfaceţi pacheţelele!

Somon in pergament cu visine

Somon in pergament cu visine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.