Somon pe pat de taietei de orez

Printeaza

Somon pe pat de taietei de orez din: file de somon, ulei, pasta miso, otet balsamic, sos de soia, paprika, taietei de orez, ghimbir, ceapa verde, ardei iute, germeni de fasole, sos de peste.

Ingrediente: Somon_pe_pat_de_taietei_de_orez

  • 4 fileuri de somon
  • ulei
  • Ingrediente pentru sos:
  • 2 linguriţe de pastă miso
  • 2 linguriţe de oţet balsamic
  • 2 linguriţe sos de soia
  • 1 linguriţă de paprika afumată

Ingrediente taietei:

  • 200g tăieţei de orez
  • 3 linguri ulei
  • 3 căţei de usturoi, ras
  • 25g de ghimbir, ras fin
  • 8 cepe verzi, feliate
  • 2 ardei iuţi roşii, tăiaţi subţire
  • 100g germeni de fasole
  • 1 legătură de coriandru, tocat
  • 1 lingură sos de peşte

Mod de preparare:

Fierbe tăieţeii într-o oală mare timp de 3 minute, scurge-i şi dăteşte-i cu apă rece, apoi lasă-i deoparte să se scurgă complet.
Incălzeşte cuptorul la temperatură ridicată. Amestecă pasta miso, oţetul balsamic, sosul de soia şi paprika pentru a obţine un sos miso. Folosind o pensulă de bucătărie, unge fileurile de somon cu sos miso. Aşază somonul într-o tavă unsă cu ulei, cu pielea în jos şi lasă-l la cuptor 6-8 minute.

Intr-un wok, încinge uleiul şi prăjeşte la foc mare usturoiul, ghimbirul, ceapa verde şi ardeii iuţi, timp de 2-3 minute, până când se înmoaie, apoi adaugă germenii de fasole şi coriandrul. Amestecă totul, apoi opreşte focul.

Pentru a servi, adaugă sosul de peşte şi tăieţeii în legumele sotate, amestecă bine, apoi pune totul în farfurii şi aşază somonul deasupra.

Somon pe pat de taietei de orez

Somon_pe_pat_de_taietei_de_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.