Somon pe pat de spanac

Printeaza

Somon pe pat de spanac din: file de somon, spanac, lapte, unt, sare, piper, smantana, menta, ierburi de provence, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Somon_pe_pat_de_spanac

  • 5 bucati file de somon
  • 400 g spanac congelat
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • pentru sos:
  • 300 ml smantana
  • menta uscata
  • ierburi de Provence
  • un praf de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intâi prepari sosul, pentru ca aromele folosite să se întrepătrundă. Amesteci smântână cu sare, piper, mentă, ierburile Provence şi praful de usturoi. Cantităţile folosite sunt la aprecierea fiecăruia, în funcţie de gust. Dai sosul obţinut la rece. După ce ai preparat sosul, faci garnitura de spa­nac.

Intr-o cratiţă, pui untul la topit, peste el adaugi spanacul congelat şi sotezi. Adaugi laptele, sare, piper şi fierbi la foc mic până ce capătă consistenţa unui piure. Când spanacul este aproape gata, aşezi fileurile de somon condimentate cu sare şi piper, pe grătar, timpul de gătire fiind foarte scurt, cam 5 minute pe fiecare parte.

Fileurile de somon le serveşti împreună cu piureul de spanac şi cu sos de smântână.

Somon pe pat de spanac

Somon_pe_pat_de_spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun somonul, nu stiu cu patul de spanac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.