Somon pe pat de dovlecei

Printeaza

Somon pe pat de dovlecei din: file de somon, lamaie, sare, piper, ulei, unt, piper, dovlecei, ulei cu ierburi.

Ingrediente:Somon pe pat de dovlecei

  • 1 kg file de somon
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 8 linguri de ulei de măsline
  • 6 linguri de unt
  • 2 linguri de boabe de piper
  • 4 dovlecei
  • 4 linguri de ulei cu ierburi

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 160 °C (ventilator 140 °C). Se taie fileul de somon în 8 bucăţi şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Apoi se condimentează cu sare şi piper.

Se încing într-o tigaie uleiul de măsline şi cel 4 linguri de unt şi se prăjesc pentru scurt timp bucăţile de somon. Se mută apoi bucăţile de somon într-o tavă de friptură cu capac. Se zdrobesc cu cuţitul boabele de piper şi se presară peste peşte.

Se bagă tava la cuptor circa 8 minute.

Se curăţă dovleceii şi se taie în fâşii subţiri. Se încinge restul de unt, în care se călesc apoi fâşiile de dovlecei circa 3 minute. La final se condimentează. Se aranjează pe farfurii şi se stropesc cu uleiul cu ierburi aromatice.

Pe patul de dovlecei se aşează bucăţile de somon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.