Somon pe pat de praz

Printeaza

O reteta savuroasa de Somon pe pat de praz din: somon, praz, limetta, ulei din samburi de struguri, sos de soia, wasabi si piper.

Ingrediente:

  • 400 g somon
  • 500 g praz tanar
  • 2 limetta
  • 4 linguri ulei din samburi de struguri
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 varf cutit wasabi
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Se curăţă prazul şi se taie fâşii înguste. Se a;ază într-o tavă. Deasupra se pune fileul de somon. Se amestecă uleiul, sosul de soia, piper, wasabi şi zeama de la 1 limettă. Acest sos se toarnă peste somon.

Se acoperă tava cu capacul ei. Dacă nu are capac, se poate acoperi cu folie de aluminiu. Se dă la cuptorul încins la 7 °C termostat timp de 10 min. Se condimentează după gust. Se ornează cu o felie subţire de limettă.

Somon pe pat de praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.