Somon pane cu sos de limette

Printeaza

O reteta delicioasa de somon pane cu sos de limette din: cartofi, sare, fileuri de somon, piper, oua, faina, ulei, pesmet, limette, zahar, lapte si smantana.

Ingrediente:Somon pane cu sos de limette

  • 800 g cartofi
  • sare
  • 4 fileuri de somon (a cca 150 g)
  • piper
  • 2 ouă
  • 3 linguri făină
  • 80 g pesmet
  • 3 linguri ulei
  • 2 limette
  • 1 lingură zahăr
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare circa 25 de minute. Se sareaza si se pipereaza pestele. Se bat ouale; se tavaleste pestele mai intai prin faina, apoi prin oua batute si in cele din urma prin pesmet.

Se incinge uleiul si se prajesc fileurile circa 3 minute pe fiecare parte. Se scot si se pastreaza la cald. Se decojesc limettele şi se îndepărtează pieliţele. Se păs­trează sucul rezultat. Se lasă să se caramelizeze zahărul şi se stinge cu sucul de limette; se adaugă feliile de limette.

Se scurg cartofii şi se deco­jesc. Se pasează şi se adaugă laptele şi smântână; se sărează şi se piperează. Peştele se ser­veşte cu piure de cartofi şi sos de limette.

Somon pane cu sos de limette

Somon pane cu sos de limette

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.