Somon cu mentă si mărar

Printeaza

O reteta de somon cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar verde, frunze de menta, lamaie, sare si piper.

Somonul este relativ sărac în calorii şi scăzut în grăsimi saturate, dar bogat în proteine, minerale (fosfor, magneziu, seleniu, crom) şi vitamine (mai ales cele din Complexul B: B3, B6, B12). De aseme­nea, conţine o mare cantitate de acizi graşi omega 3, foarte utili sănătăţii noastre, în primul rând pentru buna funcţionare a sistemului circulator. Tonifică vasele de sange si muşchii inimii.

Ingrediente:

  • 4 bucati de somon
  • 200 ml ulei de masline
  • 2 legaturi marar verde
  • 1 legatura frunze de menta
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Ştergeţi bucăţile de peşte, apoi condimentaţi-le cu sare şi piper şi puneţi-le pe grătarul încins. Tocaţi mărunt mărarul şi menta şi amestecaţi-le în ulei. Stoarceţi şi lămâia şi omogenizaţi bine amestecul.

Această operaţiune este bine să fie făcută cu cel puţin o zi înainte ca uleiul să fie folosit. Ungeţi bucăţile de peşte cu acest ulei aromat, în timpul prăjirii, pe o parte şi alta.

Somon cu mentă si mărar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.