Somon cu legume

Printeaza

O reteta de somon cu legume din: fileuri de somon, ardei grasi, spanac, usturoi, ulei de masline, mustar, miere, suc de grepfrut, sare si piper. Carnea de peşte este bogată în grăsimi polinesaturate denumite Omega 3. Omega 3 asigură o protecţie sigură a muşchiului inimii şi a vaselor sanguine şi de asemenea, ajută la echilibrarea nivelului calciului din organism. Popu¬laţiile care au o alimentaţie bogată în peşte au o incidenţă foarte scăzută a bolilor de inimă si sunt ferite de infarct.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon
  • 2 ardei grasi (rosu/verde)
  • 500 g spanac
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura miere
  • 500 ml suc de grepfrut
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecati mierea cu mustarul, sucul de grepfrut, sare si piper si in aceasta marinata puneti fileurile de peste de pe o zi, pe alta, la rece. Opariti spanacul ales cu 1 l apa clocotita in care ati pus sare.

Lasati-l apoi sa se scurga. Caliti in ulei ardeii taiati in bastonase. Peste ardei adaugati spanacul si usturoiul pisat si strecurati marinata in care a stat pestele. Lasati sa fiarba la foc potrivit. Prajiti pestele la gratar sau in tigaie, dupa plac si serviti-l cu garnitura de spanac si legume.

Somon cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.