Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango
PrinteazaO reteta delicioasa de somon la tigaie cu rozmarin si sos de mango din: somon file, mango, miere, vin alb sec, lime, ulei de masline, sos worcester, rozmarin, sare si piper.
- 200 g somon file
- 150 g mango
- 30 ml miere
- 100 ml vin alb sec
- 1 lime
- 50 ml ulei de măsline
- 3 ml sos Worcester
- 1 ramură de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie mango cubuleţe. Se curăţă lime şi se taie fâşii din coajă. Intr-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se călesc cubuleţele de mango. Se adaugă şi feliile de coajă de lime.
După 2 min. se stinge cu vinul alb. Se adaugă mierea, sare şi piper. Se stoarce zeamă de lime şi se toarnă sosul Worcester. Se face o reducţie (se fierbe la foc mic până se îngroaşă sosul). Se prăjeşte somonul pe ambele părţi în ulei de măsline şi cu rozma¬rinul deasupra. Se serveşte cu sosul de mango.
Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango
Pofta buna!