Somon la cuptor pe pat de taietei

Printeaza

Somon la cuptor pe pat de taietei din: sos de soia, vin de orez, ghimbir, usturoi, file de somon, taietei, seminte de susan, ceapa verde.

Ingrediente: Somon_la_cuptor_pe_pat_de_taietei

  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri vin din orez
  • 1 bucata de ghimbir in sirop, tocat, plus 2 linguri de sirop din borcan
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 fileuri de somon
  • 140g de taietei
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2 cepe verzi, tocate

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Intr-o carafa mica, amesteca sosul de soia, vinul din orez, ghimbirul cu tot cu sirop si usturoiul.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava si asaza in ea fileurile de somon. Toarna peste ele jumatate din cantitatea de sos, apoi da-le la cuptor 15 minute, cat sa se patrunda pestele.

Intre timp, da in clocot o oala mare cu apa. Pune in ea taieteii si fierbe-i conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-i.

Intr-o tigaie mica, prajeste usor semintele de susan 1 minut, apoi adauga-le peste taieteii fierti (punand deoparte o cantitate mica pentru a o presara deasupra).

Toarna restul de sos peste taietei, plus orice urma de sos ramasa in tava de copt si amesteca bine. Serveste-i cu somon, peste care ai presarat ceapa verde tocata si semintele de susan puse deoparte.

Somon la cuptor pe pat de taietei

Somon_la_cuptor_pe_pat_de_taietei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.