Somon la aburi cu ghimbir

Printeaza

Somon la aburi cu ghimbir din: file de somon, lamaie, ardei, ghimbir, otet, sos, sparanghel.

Ingrediente:Somon_la_aburi_cu_ghimbir

  • 2 fileuri de somon (250g)
  • 1 lămâie
  • 1 ardei iute mic
  • 1 lingură de ghimbir ras
  • 1 lingură de oţet din orez
  • 2 linguri de sos Hoisin
  • 300 g de sparanghel

Mod de preparare:

Se umple wokul cu apă până ajunge la 2 cm înălţime şi se pune pe foc.

Când apa fierbe, se aşază deasupra steamerul din bambus, iar pe grilaj se pune hârtie de copt, cu marginile întoarse înspre interior, se pune peştele peste hârtia de copt, se asezonează cu sare şi piper şi se stoarce deasupra 1/2 lămâie.

Peste peşte, se pun câteva felii subţiri de lămâie, ghimbirul ras şi căteva felii subţiri de ardei. Se acoperă cu capacul de bambus şi se lasă pe foc circa 8-10 minute până când peştele este opac, dar uşor roz în interior.

Intr-o tigaie mică se încălzesc oţetul şi sosul Hoisin şi servesc alături de peşte.

Somon la aburi cu ghimbir

Somon_la_aburi_cu_ghimbir

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.