Somon invelit in pesmet
PrinteazaSomon invelit in pesmet din: paine, usturoi, patrunjel, marar, coriandru, ardei iute, ulei de masline, somon, rosii, sare, piper.
- 50 g paine alba fara coajă
- 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt
- 2 linguri cu ierburi mixte (pătrunjel, mărar şi coriandru), tăiate mărunt
- 2 linguriţe cu fulgi uscaţi de ardei iute
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 4 fileuri de somon
- 225 g roşii cherry
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 190°C. Prăjeşte pâinea într-un prăjitor, pentru a obţine pesmetul. Pune pesmetul într-un castron şi amestecă-l cu usturoiul, ierburile, fulgii de ardei iute şi 2 linguri de ulei.
Condimentează cu sare şi piper negru. Aşază fileurile de somon într-o tavă tapetata cu hartie copt şi acoperă-le deasupra cu amestecul de pesmet. Coace peştele în cuptor, timp de 15-20 minute, sau până este gata.
Pune roşiile într-o tavă şi stropeşte-le cu uleiul de măsline rămas. Coace-le 10 minute. Imparte roşiile între 4 farfurii şi pune şi câte o bucată de peşte.
Somon invelit in pesmet
Pofta buna!