Somon în foitaj cu varză şi legume

Printeaza

Somon în foitaj cu varză şi legume din: foitaj, file de somon, albus, smantana, sare, piper, suc de lamaie, varza, marar si galbenus.

Ingrediente:Somon_în_foìtaj_cu_varza_si_legume

  • 400 g foitaj congelat
  • 1,3 kg file de somon fara piele
  • 1 albus
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 700 g varza
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 galbenus

 

Mod de preparare:

Dezgheţaţi foitajul. Tocaţi cea 250 g din fileul de somon mărunt. Amestecaţi-l cu albuşul şi smântână şi lăsaţi-l 30 de minute la congelator. Pasaţi totul, săraţi, pipe­raţi, apoi daţi pasta obţinută la frigi­der. Tăiaţi fileul de somon rămas, pe lung, în jumătate, stropiţi-l cu suc de lămâie şi condimentaţi-l. In­depărtaţi primele foi ale verzei, ale­geţi 5 frunze mai mari, opăriţi-le şi scurgeţi-le.

Tăiaţi restul verzei fâşii subţiri. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. întindeţi foitajul în forma unui dreptunghi (35 x 30 cm). Tapetaţi-l cu varza, lăsând o margine liberă, întindeţi 1/3 din crema de somon cu smântână. Aşezaţi o jumătate de fi­le, întindeţi din nou 1/3 din pasta de peşte, presăraţi mărarul, aşezaţi a doua jumătate de file şi încheiaţi cu restul de pastă de somon.

Ungeţi totul cu gălbenuşul bătut. Pentru or­nat luaţi resturile de aluat, lipiţi-le şi coaceţi totul cea 30 min. Potrivit este un sos de smântână şi muştar. Serviţi somonul cu varză şi legume.

Somon în foìtaj cu varză şi legume

Somon_în_foìtaj_cu_varza_si_legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi se pare mult prea complicata reteta de somon in foitaj

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.