Somon in aluat – usor de preparat

Printeaza

Somon in aluat din: spanac, creson, nucsoara, crab, maioneza, marar, zeama de lamaie, file de somon, ou, sare, piper, drojdie, faina, apa, unt.

Ingrediente: Somon_in_aluat

  • 250gr spanac
  • 250gr creson
  • 1 praf de nucsoara
  • 200gr carne de crab din conserva
  • 2 linguri maioneza
  • 1 legatura marar, tocat
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 1.5 kg file de somon, taiat felii
  • 1 ou, batut si diluat cu putin lapte
  • sare si piper negru

Ingrediente aluat:

  • 12 gr drojdie proaspata
  • 300gr faina integrala
  • 4 linguri apa calduta
  • 3 oua, batute
  • 100g unt, la temperatura camerei

Mod de preparare:

Prepară aluatul, amestecă drojdia cu 4 linguri apă călduţă şi lasă să stea deoparte câteva minute, până când începe să facă băşicuţe; adaugă 65 g faină şi amestecă. Lasă să stea deoparte 20 minute sau până când îşi dublează volumul.

Combină fâina rămasa şi un praf de sare şi fă o adâncitură în mijloc. Adaugă drojdia şi ouăle şi combină, viguros cu ajutorul lingurii de lemn, încorporează untul, amestecă şi frământă cu mâna până când obţii un aluat omogen şi lucios.

Acopera cu un şervet şi lasă la crescut la cald 1 1/2 ore sau până când îşi dublează volumul.

Opăreşte spanacul şi cresonul şi apoi trece-le rapid sub jet de apă rece. Stoarce cât de mult lichid poţi şi toacă mărunt şi presară nucşoară, sare şi piper.

Combină carnea de crab cu maioneza, mărarul şi zeama de lămâie. Potriveşte gustul de sare şi piper şi combină cu spanacul şi cresonul.

Incinge cuptorul la 180°C şi pune o tablă de copt în interior. Intinde aluatul într-o foaie de 45×30 cm şi aşaz-o pe hârtie de copt.

Pune unul dintre fileurile de somon în mijloc, aşază deasupra două treimi din compoziţia cu crab, aşază deaupra celălalt fileu. Inchide aluatul într-un pachet bine sigilat, cu partea care se îmbină dedesubt.

Unge cu ou şi crestează romburi cu cuţitul ascuţit. Transferă cu hârtie cu tot pe tabla de copt încinsă şi dă la cuptor 40-45 minute, până când se rumeneşte. Scoate din cuptor şi lasă să se odihnească 5-10 minute înainte a servi.

Somon in aluat

Somon_in_aluat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.