Somon la gratar cu legume si felii de lamaie

Printeaza

Somon la gratar cu legume si felii de lamaie din: somon, sos de soia, zahar, apa, ulei, piper, usturoi, sare, legume si lamaie.

Ingrediente:

  • 600 g somon proaspat
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita zahar
  • 80 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • sare

pentru garnitura:

  • legume
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Peştele se trece rapid sub un jet de apă rece şi se usucă cu şervete de hârtie. Se presară cu piper, praf de usturoi şi sare. Intr-un castronel se amestecă sosul de soia, zahărul, apa şi uleiul până ce zahărul s-a topit.

Peştele se pune într-o pungă, se toarnă amestecul de sos, se închide punga şi se dă la rece pentru două ore. Se taie apoi în 6 porţii. Se încinge grătarul, se unge cu foarte puţin ulei şi se pun peştele, scurs de sosul în care a stat şi legumele tăiate felii subţiri.

Peştele se lasă la fript circa 6-7 mi­nute pe fiecare parte. Se aduce la masă cu legume şi felii de lămâie.

Somon la gratar cu legume si felii de lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.