Somon fiert cu sos olandez

Printeaza

Una dintre cele mai apetisante reţete este cea de file de somon, opărit într-o fiertură bogată (pe be bază de supă de peste şi vin alb) şi servit cald cu un sos olandez usor. Fileurile de somon se pot fierbe fie pe flacara, fie în cuptor; cert este că ele trebuie puse în puţin lichid.

Mulţi susţin că peştele coptopt în folie, la cuptor, ar fi de fapt „opărit”, însă prin această metodă peştele se prăjeşte, fiindind mult mai uscat decât cel opărit. Pentru peşte se face un sos olandez clasic: gălbenuşurile se încălzesc pe bain mărie, apoi se adaugă unt rece, amestecând mereu. La sfârşit sosul se condimentează şi i se adaugă puţină zeamă de lămâie, pentru un gust mai puternic.

Trebuie folosit imediat pentru ca ouăle să nu se coaguleze. Cercetătorul Harold McGee, poreclit „Bucătarul curios”, datorită emisiunii pe care o realiza (1990), susţine că există şi o metodă mai uşoară de preparare a sosului şi anume dacă toate ingredientele sunt încălzite într-o cratiţă, în acelaşi timp.

Somon fiert cu sos olandez

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.