Somon cu umplutura de migdale si tarhon

Printeaza

Somon cu umplutura de migdale si tarhon din: somon, lămâi, pătrunjel, tarhon, firimituri de pâine (pesmet cu granulaţie mai mare), unt, migdale, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 1,5-2 kg somon
  • 2 lămâi
  • 100 g pătrunjel
  • 100 g tarhon
  • 50 g firimituri de pâine (pesmet cu granulaţie mai mare)
  • 100 g unt moale
  • 200 g migdale tocate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unei pensete, curăţă somonul de oase. Spală lămâile, curăţă coaja şi tai-o mărunt, Stoarce zeama de la o lămâie.

Spală frunzele de pătrunjel şi tarhon, usucă-le într-un şervet de hârtie şi taie-le mărunt.

Pune-le într-un castron împreună cu firimiturile de pâine, coaja şi zeama de lămâie, untul şi 150 g de migdale tocate. Condilmentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Umple somonul cu acest amestec de verdeţuri aromaţizate şi aşază-l într-o tavă de copt tapetată cu hârtie şi leagă-l din loc în loc.

Dă la cuptor pentru 30-35 de minute.

Rumeneşte migdalele rămase în puţin unt şi presară-le peste somonul umplut chiar înainte de a-l servi invitaţilor.

Somon cu umplutura de migdale si tarhon

Somon_cu_umplutura_de_migdale_si_tarhon

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.