Somon cu tartă de porumb

Printeaza

Somon cu tartă de porumb din: medalioane de somon, praz, lapte, oua, paine, porumb, parmezan, unt, sare, piper, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:Somon_cu_tarta_de_porumb

  • 4 medalioane de somon
  • un fir de praz
  • 500 ml lapte dulce
  • doua oua
  • jumatate de paine
  • 200 g porumb din conserva
  • 100 g parmezan
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Medalioanele de somon se spală, se şterg cu un şervet absrobant şi se condimentează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-25 de minute. Se scot pe un grătar de bucătărie şi se păstrează la cald.

Pâinea se rupe bucăţele şi se pune într-un bol, se toarnă deasupra laptele fierbinte, se lasă să se înmoaie pâinea şi să se răcească. Se amestecă bine cu un tel până se sfărâmă, se adaugă prazul călit în unt, ouăle, porumbul şi parmezanul ras.

Se presară sare şi piper, se amestecă şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârttie de copt unsă cu unt. Se nivelează, se intro¬duce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 40-45 de minute, până devine aurie la suprafaţă. Se lasa la racit zece minute, se taie felii si se serveste alaturi de somonul presarat cu patrunjel tocat.

In momentul servirii, somonul se stropeste cu suc de limeta.

Somon cu tartă de porumb

Somon_cu_tarta_de_porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.