Somon cu spanac

Printeaza

Somon cu spanac din: cotlete de somon, spanac, pudra de curry, lapte dulce, faina, unt, ulei de masline, lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel si miez de nuca.

Ingrediente:Somon_cu_spanac

  • 4 cotlete de somon mai mari
  • 600 g spanac congelat
  • o lingurita cu pudra de curry
  • 100 ml lapte dulce
  • o lingura cu faina
  • 50 g unt
  • 75 ml ulei de masline
  • o lamaie
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • miez de nuca

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă uleiul de măsline şi se pune ceapa. Când a devenit sticloasă se pune spanacul decongelat, se condimentează şi se căleşte cinci minute. Se adaugă apă cât să-l acopere şi se fierbe la foc mediu 10 minute.

Se toarnă laptele dulce în care s-a dizolvat făina, se amestecă bine ca să se omogenizeze amestecul şi se mai ţine pe foc încă 10 minute, având grijă să nu se lipească de cratiţă.

Cotletele ale somon se spală, se scurg de apă şi se stropesc cu suc de lămiâie. Se presară cu pudra de curry şi cu felii de usturoi, se aşază pe o tavă şi se toarnă puţină apă.

Se coc în cuptorul încins până când carnea a devenit roz, se scot şi se servesc alături de spanacul cald, presărate cu pătrunjel tocat. Peste somon se mai poate presara patrunjel tocat sau miez de nuca tocat marunt.

Somon cu spanac

Somon_cu_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.