Somon cu spanac si orez

Printeaza

Somon cu spanac si orez din: spanac, ore, somon, crevete, busuioc, rosii cherry, otet balsamic, unt, ulei de masline, vin alb, lamaie, pudra de curry, sare, piper.

Ingrediente:Somon_cu_spanac_si_orez

  • 500 g spanac
  • 150 g orez cu bob lung
  • 800 g trunchi de somon
  • 300 g crevete congelate
  • 3 fire de busuioc verde
  • 12 rosii cherry
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb demisec
  • o lamaie
  • 5 g pudra de curry
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Bucatile de somon se spala, se scurg de apa si se stropesc cu suc de lamaie. Se presara cu sare si piper dupa gust, se infasoara in hârtie de copt, se asaza pe o tava si se introduc in cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Orezul se spala in apa rece, se fierbe cu putina sare si jumatate din cantitatea de ulei, se trece printr-un jet de apa rece, apoi se pune intr-o strecuratoare.

Spanacul se spala, se toaca marunt si se pune la calit in untul topit. Se adauga sare si piper dupa gust, busuioc tocat si putina apa. Se fierbe zece minute, se opreste focul si se pastreaza la cald. Crevetele se decongeleaza, se scurg de apa si se prajesc in uleiul ramas.

Se condimenteaza, se presara pudra de curry, se adauga vinul alb si se fierb zece minute. Se pune spanacul pe platou, se asaza deasupra orezul, bucatile de somon si crevetele prajite. Se presara cu busuioc tocat, se stropeste cu otet balsamic si se serveste cu felii de rosii cherry.

Somon cu spanac si orez

Somon_cu_spanac_si_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.