Somon cu pesto de rucola

Printeaza

Somon cu pesto de rucola

Somon cu pesto de rucola

Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon
  • 150 g salată rucola
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g alune prăjite
  • 125 ml ulei de măsline
  • un ardei iute
  • 50 g zahăr brun
  • o limetă
  • sare
  • piper
  • porumb boabe din conservă
  • mentă

Preparare:

Salata rucola se spală, se scurge de apă şi se pune într-un bol înalt. Se adaugă usturoiul curăţat de foi şi spălat, alunele curăţate de coajă, 125 ml ulei dle măsline, sare şi piper după gust.

Se pasează totul cu un blender, pînă rezultă un sos gros, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pînă în mometiul servirii. Fileurile de somon se spaliă, se şterg cu un şervet absorbant şi se condimentează

Se aşază într-o tigaie încinsă şi se prăjesc cate cinci minute pe fiecare parte, avînd grijă să nu se ardă. Se scot cu o paletă, se aşază pe un platou şi se acoperă. Ardeiul iute se curăţă de seminţe, se toacă mărunt şi se pune într-o oală împreună cu sucul de lămîie, zahărul brun, sare şi piper.

Se adaugă un sfert de cană de apă şi se fierbe zece minute. Se acoperă fileurile de somon jumătate cu sosul iute şi jumătate cu pestoul de rucola. Se servesc imediat, cu o salată boabe de porumb amestecate cu mentă tocată.

Somon cu pesto de rucola

Somon cu pesto de rucola.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ador somonul. Sper sa-mi iasa sosul de rucola; n-am mai facut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.