Somon cu mustar si piure de mazare cu telina
PrinteazaO reteta de fileuri de somon cu boabe de mustar, zeama de lamaie, cartof si piure de mazare cu telina.
- 2 fileuri de somon, aprox. 140 g fiecare
- 2 linguriţe muştar cu boabe întregi
- zeamă de lămâie
- 1 ţelină mică, 350 g, curăţată şi tăiată cuburi
- 1 cartof făinos, curăţat şi tăiat cuburi
- 140 g mazăre congelată
Mod de preparare:
Se unge o folie de aluminium cu puţin ulei pentru a preveni lipirea peştelui. Se pune în ea peştele. Se unge fiecare bucată cu câte 1 linguriţă de muştar. Se adună împreună marginile foliei pentru a preveni scurgerea lichidului.
Se stoarce zeama de lămâie peste peşte. Se încinge cuptorul la nivel mediu. Se fierb ţelina şi cartoful 15 minute. Se adaugă mazărea şi se mai fierb 5 minute, până ce legumele sunt moi. Intre timp se coace peştele 12-15 minute.
Se scurg legumele, păstrând o cană din apa în care au fiert, apoi se pasează nu foarte fin. Dacă se doreşte, se adaugă puţin din apa păstrată, pentru a fluidiza amestecul.
Se asezonează după gust, apoi se pune piureul pe farfurii calde, iar peste el se pune somonul. Se toarnă sucul de peşte rămas şi se serveşte.
Poftă bună!