Somon cu mustar si piure de mazare cu telina

Printeaza

O reteta de fileuri de somon cu boabe de mustar, zeama de lamaie, cartof si piure de mazare cu telina.

Ingrediente:Somon cu mustar si piure de mazare cu telina

  • 2 fileuri de somon, aprox. 140 g fiecare
  • 2 linguriţe muştar cu boabe întregi
  • zeamă de lămâie
  • 1 ţelină mică, 350 g, curăţată şi tăiată cuburi
  • 1 cartof făinos, curăţat şi tăiat cuburi
  • 140 g mazăre congelată

 

Mod de preparare:

Se unge o folie de aluminium cu puţin ulei pentru a preveni lipirea peştelui. Se pune în ea peştele. Se unge fiecare bucată cu câte 1 linguriţă de muştar. Se adună împreună marginile foliei pentru a preveni scurgerea lichidului.

Se stoarce zeama de lămâie peste peşte. Se încinge cuptorul la nivel mediu. Se fierb ţelina şi cartoful 15 minute. Se adaugă mazărea şi se mai fierb 5 minute, până ce legumele sunt moi. Intre timp se coace peştele 12-15 minute.

Se scurg legumele, păstrând o cană din apa în care au fiert, apoi se pasează nu foarte fin. Dacă se doreşte, se adaugă puţin din apa păstrată, pentru a fluidiza amestecul.

Se asezonează după gust, apoi se pune piureul pe farfurii calde, iar peste el se pune somonul. Se toarnă sucul de peşte rămas şi se serveşte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.