Somon cu legume si broccoli

Printeaza

Somon cu legume si broccoli

Ingrediente:

  • 500 g broccoli
  • 500 g somon
  • doi morcovi
  • 3 cartofi
  • un dovlecel
  • o vânătă
  • o ceapă
  • o legătură de pătrunjel
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • două lămâi

Preparare:

Somonul se spală, se taie în felii subţiri şi se pune într-o oală cu sare, piper, ulei, suc de lămâie şi verdeaţă tocată. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece, amestecând din când în când ca să se pătrundă toate feliile.

Morcovii şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Morcovii se taie în rondele, iar cartofii în cuburi. Broccoli se spală, se taie în bucheţele mai mici şi se fierbe în apă cu sare. Se scurge şi se pune peste legumele tăiate.

Dovlecelul şi vânătă se spală, se taie în felii sau cuburi şi se prăjesc în ulei încins. Se adaugă morcovii, ceapa tocată şi cartofii, sarea, piperul şi verdeaţa tocată.

Se prăjesc la foc mic câteva minute, se scot şi se pun într-o tavă unsă cu unt. Se aşază deasupra feliile de somon, se introduce tava în cuptor şi se lasă 15 minute.

Somon cu legume si broccoli

Somon cu legume si broccoli.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine reteta asta de somon cu legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.