Somon cu ierburi

Printeaza

O reteta de fuleuri de somon cu fasole mange-tout, cartofi, branza de vaci, pesmet, oua, mix de salate, morcov, ierburi, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Somon cu ierburi

  • 4 fileuri de somon
  • 400 g fasole mange-tout
  • 3 cartofi
  • 200 g brânză de vaci
  • două ouă
  • 100 g pesmet
  • un pachet mix de salate
  • un morcov
  • varză roşie
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • o lămâie
  • ulei
  • sare
  • piper
  • castraveţi verzi
  • usturoi
  • smântână

 

Mod de preparare:

Fileurile de somn se spală, se scurg de apă şi se aşază într-o tavă. Se ung cu puţin ulei, se pre­sară deasupra plantele uscate, sarea şi piperul. Se introduce tava în cuptor şi, se coc la foc mediu 15-20 de minute. Se scot cu o paletă, se aşază pe un platou şi se stropesc cu suc de lămâie.

Intr-un castron se amestecă brânza de vaci cu ouăle, cartofii fierţi şi pasaţi, sarea şi piperul. Se formează bastonaşe, se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

Se scot pe un şervet şi se păstrează la cald. într-un vas se amdstepă mixul de salate cu varza roşie tăiată fideluţă, fasolea fiartă, morcovul curăţat de coajă, spălat şi dat pe râzătoare.

Se adaugă ulei şi suc de lămâie după gust, sare şi piper. Se amestecă bine totul şi se serveşte alături de bastonaşele de cartofi şi fileurile de somon aromate. Se servesc ca atare sau cu un sos din smântână, castraveţi verzi feliaţi şi usturoi pisat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.