Somon cu dovlecei

Printeaza

Somon cu dovlecei din: cotlete somon, dovlecei, lamai, patrunjel, usturoi, ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana, castraveti verzi.

Ingrediente:Somon_cu_dovlecei

  • 4 cotlete somon
  • 4 dovlecei mici
  • 2 lamai
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 catei usturoi
  • 50ml ulei  de masline
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • sare
  • piper
  • smantana
  • castraveti verzi

 

Mod de preparare:

Iei cotletele de somon, le presari cu ghimbir ras, chi­men pisat şi scorţişoară măcinată. Stropeşti cu sucul unei lămâi, adaugi uleiul, sare şi piper. Pui câteva fire de pătrunjel, amesteci şi acoperi cu folie alimentară, apoi dai la rece 50 de minute.

Speli şi tai dovleceii rondele subţiri, apoi le presari cu sare. Pui rondelele într-o tavă, aşezi deasupra somonul, torni apă cât să acopere dovleceii, condimentezi, stropeşti cu suc de lămâie şi aşezi fire de pătrunjel.

Presari usturoiul feliat, acoperi tava cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptorul încins. Coci la foc mediu 35 de minute.

Somon cu dovlecei

Somon_cu_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.