Somon cu cuşcuş

Printeaza

Somon cu cuşcuş din: somon, cuscus, portocale, rozmarin, fulgi de ardei dulce, cimbru, pudra de curry, scortisoara, lamaie, ulei de masline, sare, piper, migdale, alune.

Ingrediente:Somon_cu_cuscus

  • 4 bucati de somon
  • 200 g cuscus
  • 4 portocale
  • doua crengute de rozmarin
  • 10 g fulgi de ardei dulce
  • 5 g cimbru uscat
  • 5 g pudra de curry
  • un sfert de lingurita cu scortisoara
  • o lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • migdale
  • alune

 

Mod de preparare:

Bucăţile de somon se spală, se scurg de apă, se stropesc cu suc de lămâie şi se condimentează. Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduc la rece circa o oră.

Se scot din folie, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun deasupra ace de rozmarin, fulgi de ardei dulce şi felii de portocală şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu 20-25 de minute, având grijă să nu se ardă. Cuşcuşul se pune într-un bol, se toarnă deasupra apă clocotită cât să-l depăşească cu două degete şi se acoperă cu un capac.

După 10 minute se adaugă sare şi piper după gust, pudra de curry, scorţişoara şi cimbrul uscat.

Se adaugă ulei de măsline după gust, se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele şi se serveşte alături de somonul cald.

La cuscus se mai pot adauga si migdale sau alune prajite tocate marunt.

Somon cu cuşcuş

Somon_cu_cuscus

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Mie una nu-mi place cuscusul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.