Somon in crusta cu lamaie si valeriana

Printeaza

Somon in crusta cu lamaie si valeriana din: ardei copti, unt, spanac, aluat de foitaj, fileu de somon, ou, lamaie, valeriana, smantana, zeama de lamaie, pesto de busuioc, busuioc.

 

Ingrediente:Somon_in_crusta_cu_lamaie_si_valeriana

  • 300 g de ardei copti, in ulei, din borcan
  • 25 g de unt
  • 225 g de spanac, spalat si rupt
  • 375 g aluat de foitaj
  • 2 bucati x700 g fileu de somon, fara piele
  • 1 ou, batut
  • sferturi de lamaie si valeriana, pentru garnisit

pentru sos:

  • 300 ml de smantana
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri pesto de busuioc
  • 2 linguri de busuioc proaspat, tocat

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. Scurge bine ardeii şi taie-i în fâşii groase.

Topeşte untul într-o cratiţă mare, pune în ea spanacul şi sotează-l rapid.

Asezonează-l şi lasă-l să se răcească, apoi stoarce-l. Incălzeşte o tavă mare în cuptor.

Intinde jumătate din cantitatea de aluat într-o foaie subţire, de circa 20 x 38cm, pe hârtie de copt.

Aşază 1 fileu de somon, cu partea pe care a fost pielea în jos, în centrul foitajului, asezonează-l şi aranjează deasupra lui ardeii copţi şi spanacul.

Asezonează şi cel de-al doilea fileu de somon şi aşază-l peste legume, în oglindă faţă de primul fileu.

Cu ajutorul unei pensule de patiserie, unge marginea foitajului cu ou bătut.

Intinde restul de aluat într-o foaie la fel de subţire, dar ceva mai mare decât prima.

Pune-o cu grijă peste somon, taie aluatul în exces de pe margini şi sigilează- le.

Reîntinde aluatul tăiat şi decupează steluţe din foaia astfel obţinută.

Tot cu pensula de patiserie unge partea superioară a foitajului cu ou bătut, decoreaz-o cu steluţele, apoi unge-le şi pe acestea cu ou.

Transferă somonul în tava de copt, cu tot cu hârtia de copt, şi coace-l 30-40 de minute, până ce crusta devine aurie.

Lasă-l să se odihnească 10 minute, cât timp prepari sosul. Pentru a face sosul, încălzeşte smântână, adaugă zeama de lămâie şi pesto-ul şi asezonează.

Adaugă busuiocul chiar înainte de a servi mâncarea.

Serveşte somonul tăiat în felii, cu sos cald. Garniseşte cu sferturi de lămâie şi valeriană.

 

Somon in crusta cu lamaie si valeriana

Somon_in_crusta_cu_lamaie_si_valeriana

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.