Somon afumat cu sos de curry

Printeaza

Somon afumat cu sos de curry din: somon, linte, sare, ardei, usturoi, ghimbir, ceapa, rosii, morcovi, portocale, ulei, curry, salata, piper.

Ingrediente:Somon afumat cu sos de curry

  • 4 fileuri somon afumat
  • 300 g linte roşie
  • sare
  • un ardei iute
  • 4 căţei de usturoi
  • 5 cm rădăcină de ghimber
  • două cepe
  • două roşii
  • doi morcovi
  • două porto­cale
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • curry
  • salată verde
  • piper
  • ardei capia

 

Mod de preparare:

Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă îin cubuleţe, iar ghim­berul se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri. Se călesc legumele în uleiul de măsline încins şi se lasă să se răcească.

Lintea se spală şi se pune la fiert cu un litru de apă. Se acoperă cu un capac şi se fiierbe timp de 40 de minute sau pâniă când s-a înmuiat. Se condimentează cu sare, o jumătate de linguriţă de pudră de curry şi piper, se adaugă legumele călite, roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt.

Se fierbe în continuare până când cubuleţele de morcovi s-au înmuiat. Se scot morcovii din supă şi legumele rămase se pasează cu un mixer. Se adaugă cubuleţele de mor­covi şi se serveşte alături de fi- ieurile de somon, salata verde şi fe­lii de portocale.

Pentru un gust mai dulce putem înlocui ardeiul iute cu ardei capia.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.