Somn prajit cu sos de vin

Printeaza

Somn prajit cu sos de vin din: somn, unt, faina, supa de peste, vin alb, sare, piper, ulei, capere.

Ingrediente:Somn_prajit_cu_sos_de_vin

  • 4 bucati de somn
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 250 ml supa de peste
  • 250 ml vin alb sec
  • sare si piper dupa gust
  • ulei sau unt pentru prajit
  • 2 linguri capere

 

Mod de preparare:

Faceti putina supa de peste fierband o coada, un cap de peste sau 1 peste mic in apa cu sare. Strecurati zeama si folositi-o pentru sos.

Incingeţi untul, prăjiţi în el făina, ca atunci când preparaţi o ciulama. Frecaţi energic cu o lingură de lemn, încorporaţi vinul, supa de peşte şi caperele. Lăsaţi să fiarbă 2-3 min, la foc mic, săraţi şi piperaţi. Păstraţi sosul cald.

Pudraţi peştele cu sare şi piper, apoi prăjiţi-1, preferabil în unt. Puneţi-l pe un platou, turnaţi peste el sosul şi serviţi imediat.

Somn prajit cu sos de vin

Somn_prajit_cu_sos_de_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.