Snitele de tofu cu spanac

Printeaza

Snitele de tofu cu spanac din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper, nucsoara, tofu, pesmet, lamaie, faina, lapte.

Ingrediente:Snitele de tofu cu spanac

  • 400 g spanac
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • sare
  • piper
  • nucşoară proaspăt rasă
  • 600 g tofu afumat
  • 100 g pesmet
  • coaja rasă de la 1 lămâie netratată
  • 50 g făină
  • 100 ml lapte

 

Mod de preparare:

Spanacul se alege, se curăţă, se spală şi se înăbuşă încă umed într-o oală, ames­tecând mereu. Se varsă apoi într-o strecurătoare, se lasă să se scurgă bine şi se toacă.

Ceapa se cojeşte şi se mărunţeşte, după care se căleşte rapid într-o lingură de ulei încins. Se adaugă spanacul şi se sotează circa 5 minute. Se asezonează amestecul cu sare, piper şi nucşoară.

Tofu se scurge şi se taie în 8 felii. Patru dintre ele se ung cu pasta de spa­nac, după care se acoperă cu feliile de tofu rămase.

Pesmetul se amestecă cu coaja de lămâie. Feliile de tofu se dau pe rând prin făină, lapte şi pesmet.

Se încinge restul uleiului într-o tigaie, în care se prăjesc apoi şniţelele umplute de tofu circa 2 minute pe fie­care parte. Când sunt gata, se servesc cu sos de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.