Şniţele de peşte cu legume

Printeaza

Şniţele de peşte cu legume

Şniţele de peşte cu legume

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peşte
  • doi ardei capia
  • un dovlecel
  • o vînătă
  • o conopidă mică
  • un sfert de ţelină
  • 200 ml vin alb demisec
  • două ouă
  • 120 g făină
  • o roşie
  • doi căţei de usturoi
  • un vîrf de cuţit de boia iute
  • sare, piper
  • ulei pătrunjel

Preparare:

Intr-un castron se pun ouăle, sarea, piperul, boiaua iute şi făina. Se amestecă bine cu o furculiţă ca să nu rămîmă cocoloaşe şi se trec fileurile de peşte prin acest amestec.

Se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un şerrvet absorbant ca să se elimine uleiul în exces. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie felii.

Vînăta şi dovlecelul se spală, se taie felii mai groase sau cuburi şi se pun într-un castron.

Se prăjesc în ulei încins pînă cînd devin crocante, se scot şi se ţin la cald. Conopida şi ţelina curăţată de coajă se fierb cu puţină apă şi vinul alb, sarea şi piperul.

Cînd sînt fierte se adaugă roşia tăiată şi usturoiul. Se pasează cu un blender şi se serveşte alături de legumele calde şi şniţelele de peşte. Se servesc fierbinţi, presărate cu pătrunjel tocat.

Şniţele de peşte cu legume

Snitele de peste cu legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune snitelele de peste. Recomand sa incercati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.