Şniţel de cod cu salată

Printeaza

O reteta delicioasa de snitel cu: cod, oua, pesment, alge, mar, smantana, morcov, telina, varza alba, ardei iute, otet, sare, piper, patrunjel, ulei.

Ingrediente:Şniţel de cod cu salată

  • 4 fileuri de cod
  • 100 g pesmet
  • două ouă
  • 30 g alge uscate
  • un măr
  • 200 ml smântână
  • un morcov
  • o ţelină mică
  • un sfert de varză albă
  • un ardei iute mic
  • 50 ml oţet de mere
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Fileurile de cod se spală, se scurg de apă şi se condi­mentează. Se trec prin oul bătut, apoi prin pesmet, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un şervet absorbant.

Se aşază pe un platou, se aco­peră cu un şervet de bucătărie şi se păstrează la cald. Morcovul, ţelina şi mărul se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-un bol.

Varza albă se spală, se scurge de apă, se taie fideluţă sau se dă prin râzătoare şi se pune peste ingredientele din bol. Se adaugă ardeiul iute spălat şi tocat mărunt, sare, piper şi pătrunjel după gust. Se toarnă oţetul de mere şi 50 ml ulei, se amestecă şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Smântână se amestecă bine cu sare, piper şi algele uscate hidratate în apă caldă şi tăiate mărunt.

Şniţel de cod cu salată

Şniţel de cod cu salată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.