Şniţel cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de snitel cu:carne de porc, conopida, ciuperci, morcov, dovlecel, ardei gras, ardei iute, usturoi, doua, faina, apa, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, malai.

Ingrediente:

  • 8 bucăţi de şniţel de porc
  • 500 g conopidă
  • 200 g ciuperci
  • un morcov
  • un dovlecel
  • un ardei gras
  • un ardei iute
  • 4 căţei de usturoi
  • două ouă
  • 200 g făină
  • 75 ml apă
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • smântână
  • mălai

 

Mod de preparare:

Conopida se fierbe, se rupe în bucheţele şi se pune într-un bol. Dovlecelul se spală, se taie cuburi sau felii subţiri.

Ciupercile se spală, se tale în jumătăţi şi se lasă peste dovle­cel. Ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol. Usturoiul se curăţă de foi, se feliază şi se pune peste ardei. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele subţiri. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ardeii, se călesc două minute, apoi se adaugă mor­covul şi dovlecelul.

Se ţin pe foc până încep să devină aurii, se adaugă cono­pida şi usturoiul. Se condimen­tează, se stropesc cu puţină apă şi se prăjesc încă cinci minute.

Ouăle se amestecă împreună cu făina, apa, sarea şi pipe­rul. Se trec bucăţile de carne condi­mentate prin amestec, se prăjesc în ulei încins şi se servesc alături de legumele calde.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Snitel cu legume? doar atata?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.