Şniţel cu ciuperci

Printeaza

O reteta de snitel cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, unt, faina, supa, mustar, sare, piper, smantana, snitele de curcan si ulei.

Ingrediente:Şniţel cu ciuperci

  • 400 g bureţi (sau champignons)
  • 1 ceapă mi­că (sau arpagic)
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 300 ml supă
  • 1 lingură muştar
  • sare
  • piper
  • 100 g smântână grasă
  • 4 şniţele de curcan sau de porc (a 160 g)
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Pregătiţi ciupercile şi, eventual, tăiaţi-le mărunt. Cu­răţaţi ceapa, tocaţi-o şi căliţi-o într-o tigaie mare.

Adăugaţi ciuper­cile, căliţi-le cca. 3 minute, apoi presăraţi-le cu făină. Turnaţi supa.

Condimentaţi sosul cu muştar, sare şi piper. Lăsaţi-l să fiarbă cca. 3 minute, până când ciupercile sunt gata.

Adăugaţi smântână, apoi păstraţi totul la cald. Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Crestaţi-o cu un cuţit, în formă de rombuleţe, condimentaţi-o şi presăraţi-o cu făină.

Prăjiţi-o într-o tigaie în ulei câte 3-4 minute pe fiecare parte, apoi încorporaţi-o în sosul alb. Even­tual, ornaţi cu puţin pătrunjel.

Şniţel cu ciuperci

Şniţel cu ciuperci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.