Şniţel caramelizat

Printeaza

O reteta de snitel caramelizat din: cartofi fainosi, galbenusuri, smantana, sare, piper, faina, ulei, snitele de porc, unt si miere.

Ingrediente:Şniţel caramelizat

  • 800 g cartofi făinoşi
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână fermentaţă
  • sare
  • piper
  • cca 3 linguri făină
  • 6 linguri ulei
  • 4 şniţele de porc (a 160 g)
  • 4 felii subţiri de şuncă
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură miere

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii. Fierbeţi-i 30 de minute, curăţaţi-i de coajă şi pasaţi-i cât sunt calzi. Amestecaţi-i cu gălbenuşurile, smântână, sarea, piperul şi făina. Pe masa presărată cu făină for­maţi din acest aluat un rulou gros.

Tăiaţi-l felii rotunde. încingeţi 4 linguri de jlei într-o tigaie. Prăjiţi acolo rondelele, apoi lăsaţi-le să se scurgă pe un prosop de hârtie. 2 între timp, spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi bateţi-o.

Infăşuraţi fiecare bucată în câte o felie de şuncă, apoi prăjiţi-le în uleiul rămas cca. 4 minute pe fiecare parte.

Condimentaţi-le cu sare şi piper. Adău­gaţi în tigaie mierea şi untul şi caramelizaţi totul puţin. Pentru gar­nitură sunt potrivite legumele.

Şniţel caramelizat

Şniţel caramelizat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.