Smochine

Printeaza

SmochineSmochinele conţin vitamine din grupa B şi po­tasiu şi se pot consuma proaspete sau uscate. Se pot servi ca atare sau în salate de fructe cu brânză, şuncă, carne de pui sau miel. Coaja este perfect comestibilă şi foarte bună.

Smochinele se bucură de cea mai bună climă în Grecia, Turcia şi Spania; ele cresc, desigur, şi la noi, în regiunile mai calde şi însorite, unde se pot recolta începând din iulie până în toamnă, uneori chiar în noiembrie.

în funcţie de soi, smochi­nele pot fi verzi sau violet, cu coajă subţire (mai ales cele turceşti) sau mai groasă (cele greceşti). Cu cât coaja are culoare mai închisă, cu atât mai moale este pulpa. Fructele sunt bune de mâncat atunci când coaja cedează uşor la presarea cu degetul. Cel mai bine este să fie consumate exact în acel moment – la frigider nu se pot păstra mai mult de 1-2 zile.

Smochinele destinate păstrării prin uscare se lasă ceva mai mult în copac, apoi se culeg şi se lasă câteva zile la soare. Mineralele con­ţinute, precum calcul şi zincul, fac din ele o gustare revigorantă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.