Smantanita

Printeaza

Smantanita din: faina, zahar, ou, bicarbonat, smantana, unt, zahar, lapte, faina, cacao, zahar vanilat.

Ingrediente foi : Smantanita

  • 250 g făină
  • 200 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 3 linguri smântână

Ingrediente cremă:

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 1 linguriţă oţet, 2 linguri apă fiartă.

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu bicar­bonatul, adaugi zahărul, oul şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat elastic. îl împărţi în 3 bucăţi din care întinzi 3 foi şi coci fiecare foaie câte 10 minute.

Pregăteşti apoi şi crema: fierbi laptele cu făina pe foc mic până se îngroaşă şi dai compoziţia deoparte. Freci untul spumă cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi îl încorporezi în compoziţia de lapte răcită.

Omogenizezi crema şi o împărţi în două: în jumătate adaugi vanilia şi în cealaltă jumătate cacaua. întinzi apoi peste prima foaie crema de vanilie, aşezi a doua foaie, pui crema de cacao şi pui ultima foaie.

Prepari şi glazura: amesteci zahărul cu apa fierbinte, pui oţetul, uleiul şi cacaua şi întinzi com­poziţia obţinută în strat uniform peste prăjitură. O laşi la rece până a doua zi ca să se înmoaie foile şi apoi o tai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.