Smakottbullar

Printeaza

O reteta delicioasa de Smakottbullar din: carne de vitel, ceapa, cartof, pesmet, smantana, oua, lapte, unt, patrunjel, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Smakottbullar

  • 500 g carne de vitel
  • 1 ceapa mare
  • 1 cartof mare
  • 3 linguri pesmet
  • 1-2 linguri smantana
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 ml ulei (pentru prajit)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, tăiaţi-o în bucăţi, apoi daţi-o de două ori prin maşina de tocat.

Puneţi-o îritr-un castron mai mare şi adăugati cartoful fiert, sfă­râmat, pesmetul înmuiat în lapte, smântână, ouăle, untul şi pătrunjelul tocat mărunt.

Potriviţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine compoziţia.

Formaţi cu palmele umezite mici chifteluţe pe care prăjiţi-le în uleiul încins. Scoateţi-le când sunt frumos rumeni­te şi puneţi-le pe şerveţele absorbante să se scurgă de ulei.

Serviti chifteluţele calde cu cartofi copţi sau fierţi în coajă şi cu un sos dulce acrişor de gutui, merişoare sau afine

Smakottbullar

Smakottbullar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.