Slanina afumata

Printeaza

Tai slănina fâşii de circa 10-15 cm lăţime şi 3-4 cm grosime şi o ţii în saramură (apa sărată, să stea oul desupra) timp de 8-10 zile.

Scoţi apoi şunca, o speli cu apă călduţă, dupi care o dai într-un clocot-două.

Faci cârlige din sârmă de aluminiu si pui slănina pe beţe, deasupra unui butoi din tablă fără fund (îl aşezi pe o groapă de 20-30 cm adâncime, iar de la groapă faci un mic şanţ pe care îl acoperi şi la capătul lui, într-o groapă mică, dai foc la rumeguş), cam 2-3 zile.

O speli iar cu apă caldă şi o fierbi puţin în zeamă de varză şi condimente (piper, cimbru, foi de dafin), apoi presari boia de ardei dulce.

O laşi la scurs, apoi împachetezi fiecare bucată în hârtie groasă şi maronie de sac.

Slănină afumată

Slanina_afumata

Poftă bună!


 

Poate te intereseaza si:

Slanina condimentata

Slanina condimentata

Slanina condimentata din: slanina, sare, piper, dafin. Ingrediente: slanina sare boabe de piper dafin   Mod de preparare: Se pune într-un vas o bucată de slănină proaspătă cu şorici şi se acoperă cu sare grunjoasă. Se lasă 2 zile, apoi se spală. După 2 zile se pune la fiert în zeamă de varză, se adaugă […]

Slanina condimentata

Slanina de casa cu boia

Slanina de casa cu boia din: slanina, dafin, zeama de varza, piper. Ingrediente: o bucată slănină de 1 kg 3 foi dafin 1,5 l zeamă de varză o linguriţă boabe de piper   Mod de preparare: Dacă slănina provine de la un porc proaspăt sacrificat, se pune cu sare grunjoasă să stea circa 7 zile. […]

Slanina afumata ardeleneasca

Slanina afumata cu varza ca la Huedin

Slanina afumata cu varza ca la Huedin din: varza, slanina, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, telina, zeama de carne, sare, piper, cuisoare. Ingrediente: 1 kg varză, albă 200 g slănină o ceapă un morcov un păstâmac un pătrunjel o ţelină 200 ml zeamă de carne sare piper cuişoare   Mod de preparare: Se curăţă varza, se […]

Gustare cu brânză

Slanina fiarta in zeama de varza

Slanina fiarta in zeama de varza din: slanina, zeama de varza. Ingrediente: slănină zeamă de varză   Mod de preparare: Cea mai delicioasă şuncă este aceea fiartă în zeamă de varză, căci aceasta taie tot gustul greţos al grăsimii, făcând-o plăcută la mâncat. Zeama de varză pentru fiert şunca trebuie să fie proaspăt scoasă din […]

 

Sunca de pui cu boia

Slanina cu boia de ardei dulce

Slanina cu boia de ardei dulce In acest caz, slănina trebuie să fie cu straturi de came în ea (poate fi luată partea de pe burtă, cu costiţe). In preakabil va fi supusă operaţiunii de sărare după reţeta Slănină crrudă sărată. Se presară bine cu boia de ardei. Se ţine în sare 5-6 zile, timp […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • slanina afumata
  • condimente pentru sunca afumata

3 comentarii

  1. si unde se pastreaza cel mai bine sunca afumata la frigider afara in aer liber

  2. In aer liber din cate stiu eu

  3. Da, slanina in aer liber, sau undeva in pod, daca se poate si cine are ….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.