Slană cu mujdei de usturoi

Printeaza

Tranşezi slana şi o laşi două-trei zile la sare. O pui apoi la fiert cu zeamă de varză, foi de dafin şi piper. După ce zeama de varză dă în clocot, mai laşi 20 de minute pe foc, o încerci cu furculiţa şi dacă pătrunde cu uşurinţă în slană e gata.

O dai deoparte, o scoţi pe o tavă, apoi o laşi să se scurgă şi să se răcească. în acest timp, pregăteşti un mujdei din usturoi pisat şi amestecat apoi cu o lingură sau două de pastă de bulion.

Cu acest amestec ungi slana pe care apoi o dai la frigider. O poţi mânca imediat sau o păstrezi în pun­guţe la congelator.

Poate te intereseaza si:

 

Slană cu mujdei de usturoi

Slană cu mujdei de usturoi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.