Slăbeşte 5 kg în 10 zile cu dieta cu sfeclă roşie

Printeaza

Suc minune: suc de sfecla rosie, morcov si marDieta cu sfeclă este una dintre cele mai eficiente, sănătoase și naturale diete. În dieta cu sfeclă, trebuie să alegem sfecla care este rotundă și care are o culoare de roșu intens pentru a ne bucura de beneficiile pe care le oferă. În plus, natura este plină de fructe și legume care ne ajută să ne păstrăm silueta.

Sfecla are un gust proaspăt, pământesc, nu are calorii și este bogată în fibre, de aceea este cea mai potrivită atunci când ținem o dietă. Ne va menține sătule mai mult timp, lucru care ne limitează consumul altor alimente, care ar putea să ducă la creșterea în greutate.

Valoarea nutritivă a sfeclei:

Sfecla este un aliment incredibil, cu proprietăți nutritive care nu ar trebui să fie excluse din dieta noastră zilnică. Această legumă oferă corpului energie, este recomandată în tratarea anemiei, bolilor de sânge și este bună pentru femeile însărcinate. Este o legumă bogată în fier, în caroteni, acid folic și vitaminele B1, B2, B3 și B6.

O porție de sfeclă fiartă are 31 de calorii, 1,5 grame de proteine, 8,5 grame de carbohidrați, 1,5 grame de fibre dietetice, 259 mg de potasiu, 32 mg de fosfor, 53, 2 mcg de acid folic și vitamina A.

Cum alegi și conservi sfecla

Sfecla poate fi găsită în stare proaspătă în piețe și magazine. Cele mai bune sunt cele rotunde, ferme, fără pete și de o culoare de un roșu intens. Păstrează sfecla proaspătă în frigider, într-o pungă de plastic, și care, poate rezista până la 2 săptămâni.

Cum gătești sfecla

Această legumă poate fi consumată crudă, fiartă sau murată. Este consumată mai ales în salate, sau poate fi preparată din ea salată, peste care adaugi sare, oțet și ulei. În cazul în care îți place să o mănânci crudă, decojește-o și presară peste felii suc de lămâie și ulei.

Dacă este consumată fiartă, atunci este mai ușor de digerat. Pentru a face acest lucru, pune într-un vas apă, un pic de sare și le adaugi când începe apa să fiarbă, fără a le decoji. Dacă sunt decojite își pierd din culoare și din aromă. Se fierbe cel puțin o oră, după care le decojești.

Dieta pe bază de sfeclă. Ce implică:

Această dietă nu se ține mai mult de 10 zile, și în acest timp trebuie să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi. O să slăbești în acest timp aproximativ 5 kilograme.

Suc de sfeclă pentru a slăbi. Acest suc va oferi substanțele nutritive de care organismul are nevoie și va ține la distanță foamea, datorită conținutului ridicat de fibre. Bea acest suc de sfeclă înainte de fiecare masă.

Ingrediente:

– 6 sfecle

– 10 morcovi

– 10 portocale

Mod de preparare:

Spală și decojește toate ingredientele, pe care le tai felii și le pui în blender. Sucul obținut îl pui într-o sticlă, în frigider.

Meniul dietei pe bază de sfeclă

Cu o oră înainte de a mânca micul dejun, dar și între mese, se bea suc de sfeclă combinat cu suc de lămâie.

La micul dejun

O ceașcă de ceai sau cafea cu lapte degresat, o felie de pâine din grâu integral cu 1 lingură de brânză scăzută în grăsimi sau iaurt ușor și un măr.

La prânz

Smoothie de sfeclă: un pahar mare. Salata de ardei, roșii, spanac, salată și câteva bucăți de fructe cu coajă. În salată poți pune și un pic de ulei de măsline. Orez fiert cu carne de pui fără piele la cuptor sau pește la cuptor. La gustare, o portocală.

La cină

Suc de sfeclă: un pahar mare, supă de legume, vinete coapte și un măr.

 

 

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.