Sitari la cuptor cu garnitura de tarte umplute cu ficat, midii, ciuperci, oua si intestinele de sitari, conopida natur cu unt si cartofi chips

Printeaza

Sitari la cuptor cu garnitura de tarte umplute cu ficat, midii, ciuperci, oua si intestinele de sitari, conopida natur cu unt si cartofi chips

Ingrediente:Sitari la cuptor cu garnitura de tarte umplute cu ficat, midii, ciuperci, oua si intestinele de sitari, conopida natur cu unt si cartofi chips

  • 9 sitari
  • 12 tarte de o persoană coapte din aluat fraged
  • 300 g cartofi
  • ulei de prăjit
  • 160 g ficat
  • 25 midii
  • 3 ouă
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 150 g unt
  • 1 conopidă
  • 1 lingură bulion
  • 150 g ciuperci
  • 1/2 pahar vermut
  • 1 păhărel coniac

 

Mod de preparare:

Se face rantaş cu 50 g unt şi făină şi se stinge cu 1/21 supă, 1 lingură bulion, sare, piper, 1 /2 pahar vermut. Se fierbe circa 25 minute. Pe parcurs se pun ficatul tăiat, midiile, ciupercile tăiate, intestinele de la sitari tăiate, ouăle fierte tocate.

Cu această compoziţie se umplu tartele şi se dau la cuptor. Sitarii curăţaţi şi spălaţi se frig la cuptor circa 30 minute. Pe parcurs se stropesc cu coniac.

Conopida se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se aşază în mijlocul platoului, tartele împrejur iar sitarii tăiaţi în două se aşază pe tarte.

Cartofii chips se pun pe marginea platoului. Se pune unt topit pe conopidă şi se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.