Sirop de trandafiri
PrinteazaSirop de trandafiri din: petale de trandafiri, zahar, apa, sare de lamaie.
- 1 farfurie cu petale de trandafiri curăţate de partea albă
- 500 g zahăr
- 250 ml apă
- 1 pliculeţ sare de lămâie
Mod de preparare:
Freci petale de trandafiri cu sare de lămâie până ce îşi lasă sucul roşiatic din ele.
Separat, într-un vas pui la fiert apa cu zahărul, laşi pe foc şi când siropul este legat, adaugi sucul petalelor de trandafiri şi-l fierbi circa 10 minute.
Il laşi să se răcească, apoi îl torni în sticle pe care le legi şi le aşezi în cămară.
Poţi folosi acest sirop şi la glazurarea prăjiturilor şi a torturilor.
Incoming search terms:
- sirop de trandafiri
- cum se face siropul de trandafiri
- sirop de trandafiri reţetă