Sirop de tei cu lamaie si vanilie

Printeaza

Sirop de tei cu lamaie si vanilie din: flori de tei, zahar, apa, sare de lămâie, păstaie de vanilie, lămâie.

Ingrediente:Sirop de tei cu lamaie si vanilie

  • 1,5 kg flori de tei
  • 1,8 kg zahăr
  • 4 l apă
  • 20 g sare de lămâie
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 lămâie mare

 

 

Mod de preparare:

Cureţi florile de tei păstrând doar floarea propriu-zisă şi aruncând frunzuliţa.

Speli florile şi le pui într-un vas cu apă, cât să le acopere. Le fierbi 15 minute, apoi laşi să se răcească 10-12 ore.

A doua zi stre­cori bine siropul. Zahărul îl pui ia fiert, la foc iute, cu 400 ml apă, până când începe să se lege, adunând spuma care se formează.

Adaugi concentratul de tei, sarea de lămâie, lămâia tăiată felii şi mai laşi să fiarbă la foc iute, până ce siropul se leagă.

Scoţi lămâia, adaugi păstaia de vanilie şi torni siropul în sticle mici, închise ermetic.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.