Sirop de soc preparat la rece
PrinteazaSirop de soc preparat la rece din: flori de soc, zahar, lamaie, portocale, sare de lămâie.
- 40 bucăţi flori de soc
- 4 kg zahăr
- 1/2 kg lămâi
- 1/2 kg portocale
- 100 g sare de lămâie
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare pui florile de soc bine spălate şi scurse de apă. Peste ele pui cele 4 kg zahăr, sarea de lămâie, portocalele şi lămâile bine spălate şi tăiate felii.
Toate acestea le amesteci bine şi le laşi la macerat 7-8 zile.
In fiecare zi amesteci, iar după cele 7-8 zile strecori conţinutul printr-un tifon. Lichidul (siropul) obţinut îl pui în sticle din sticlă. Le închizi bine cu capacul şi le pui la rece.
Sirop de soc preparat la rece