Sirop de menta cu miere

Printeaza

Sirop de menta cu miere din: menta, zahar, miere, lamaie, flori de soc, apa, colorant alimentar.

Ingrediente:Sirop de menta cu miere

  • 500 g mentă
  • 1,5 kg zahăr
  • 2 linguri miere
  • 1 lămâie
  • 4 bucăţi flori de soc
  • 2 l apă
  • colorant alimentar verde

Mod de preparare:

Din 300 g de mentă faci un ceai concentrat, pe care îl fierbi 20 de minute. Laşi să se răcească puţin, adaugi menta proaspătă şi florile de soc. Laşi 24 de ore la loc rece, apoi strecori ceaiul printr-un tifon dublu, storcând foarte bine.

Adaugi zahărul şi mai fierbi până se leagă. Spre final, adaugi zeama de lămâie, iar după ce iei vasul de pe foc adaugi şi mierea. Acum poţi pune colorantul, dacă doreşti să aibă o culoare verde perfectă.

Torni siropul fierbinte în sticle şi laşi să se răcească foarte lent, 1-2 zile, acoperite cu pături. Păstrezi sticlele în loc răcoros. Foloseşti siropul cu apă minerală sau sifon, eventual în combinaţie cu alte siropuri de fructe (pepene galben, mere, ananas), dar nicidecum de culoare roşie.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.