Shakshuka picanta

Printeaza

Shakshuka picanta din: rosii, feta, ceapa, oua, ardei iute, ulei, chimen, cimbru, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Shakshuka_picanta

  • 1 cutie rosii descojite
  • 200 g feta
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 oua
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei
  • chimen
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toci ceapa rondele şi o căleşti în ulei până devine aurie. Pasezi roşiile descojite într-un castron şi le adaugi peste ceapa călită. Pui ardeiul iute tocat mărunt şi condimentezi cu sare, piper, cimbru şi chimen.
Acoperi tigaia cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic 30 de minute.

Mai completezi cu apă dacă e nevoie. Adaugi brânza Feta fărâmiţată, spargi ouăle în tigaie şi acoperi iar mâncarea şi mai laşi la foc potrivit 5 minute. Asezonezi cu busuioc verde tocat şi o serveşti caldă cu pâine sau cu mămăliguţă.

Shakshuka picanta

Shakshuka_picanta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.