Shakshuka picanta
PrinteazaShakshuka picanta din: rosii, feta, ceapa, oua, ardei iute, ulei, chimen, cimbru, busuioc, sare si piper.
- 1 cutie rosii descojite
- 200 g feta
- 1 ceapa potrivita
- 2 oua
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei
- chimen
- cimbru
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci ceapa rondele şi o căleşti în ulei până devine aurie. Pasezi roşiile descojite într-un castron şi le adaugi peste ceapa călită. Pui ardeiul iute tocat mărunt şi condimentezi cu sare, piper, cimbru şi chimen.
Acoperi tigaia cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic 30 de minute.
Mai completezi cu apă dacă e nevoie. Adaugi brânza Feta fărâmiţată, spargi ouăle în tigaie şi acoperi iar mâncarea şi mai laşi la foc potrivit 5 minute. Asezonezi cu busuioc verde tocat şi o serveşti caldă cu pâine sau cu mămăliguţă.
Shakshuka picanta
Pofta buna!