Shake de capsuni rose
PrinteazaShake de capsuni rose din: capsuni, zahar, vin rose, smantana.
- 400 g de căpşuni, curăţate
- 4 linguriţe de zahăr fin
- 4 linguriţe de vin rose
- 170 ml de smântână pentru frişcă
- 4 frunze de căpşuni, pentru decor
Mod de preparare:
Se taie căpşunile în jumătăţi şi se pun într-un castron, cu zahărul şi vinul. Se amestecă bine, apoi se lasă la temperatura camerei cam 40 de minute – îşi vor lăsa mult suc.
Se foloseşte o lingură găurită pentru a pune fructele în patru pahare mari de vin, apoi se toarnă smântână în castronul în care au fost căpşunile.
Se mixează smântână şi zeama de fructe până de formează frişcă, apoi se pune amestecul cu lingura peste fructele din pahare. Se ornează cu câte o frunză de căpşun, după preferinţe.
Nu se prepară din timp, deoarece, ţinute la frigider, îşi pierd din aromă. Se păstrăză într-un loc răcoros cel mult 1 oră înainte de servire.
Pofta buna!