Sfecle umplute

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de sfecle umplute din: sfecle, ceapa, nuci, otet de mere, seminte de chimen, miere, ulei de masline, cuscus, sare, piper, hrean si dafin.

Ingrediente:Sfecle umplute

  • 3 sfecle mijlocii
  • 4 cepe mari
  • 100 g nuci macinate mai mare
  • 3 linguri otet de mere sau zeama de lamaie
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingura miere
  • 150 ml ulei de masline
  • 2 linguri cuscus
  • sare
  • piper
  • hrean
  • dafin

 

Mod de preparare:

Curatati sfeclele de coaja si cu ajutorul unei linguri scoateti o parte din miez, pe care taiati-l in cubulete si puneti-l intr-o tava unsa cu ulei. Tocati ceapa marunt si caliti-o 10 minute in ulei, condimentati-o cu sare, piper, miere si chimen.

Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, luati vasul de pe foc si adaugati nucile, amestecati ingredientele bine. Opariti cu putin apa cuscusul, lasati-l sa se umfle si apoi amestecati-l cu ceapa si cu hrean ras, dupa gust.

Stropiti sfeclele cu otet de mere si umpleti-le cu amestecul de ceapa, cuscus si nuci. In fiecare umplutura infingeti cate o frunza de dafin. Puneti sfeclele in tava, la cuptor, pentru cel putin o jumatate de ora. Inainte de servire stropiti sfeclele cu ulei amestecat bine cu otet de mere sau zeama de lamaie.

Sfecle umplute

Sfecle umplute

Pofta buna

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.